30.04.2024

Rande s Rendez Vous a iné

Niektoré bratislavské aj mimobratislavské projekty nesú zaujímavé mená. Medzi ne určite plným právom patrí aj polyfunkčný komplex s názvom Rendez Vous, ktorého výstavba by sa mala zrealizovať v bratislavskej mestskej časti Rača.

Zdroj: www.enviroportal.sk

Nebude Triangel, bude Rendez Vous

Na križovatke ulíc Pri Šajbách a Sklabinská v Rači mal ešte podľa projektu z roku 2007 vyrásť polyfunkčný komplex Triangel. Táto stavebná činnosť však nakoniec zostala len vo forme plánov a nezrealizovala sa. Spoločnosť B.D. Rača s.r.o. prednedávnom prišla s návrhom výstavby nového polyfunkčného komplexu, ktorý by sa mal nazývať Rendez Vous. Pôjde nielen o vybudovanie obchodných prevádzok či prevádzok poskytujúcich služby, ako napríklad kaviareň, kaderníctvo či banka, ale aj o poskytnutie možnosti prechodného bývania, či už formou predaja alebo nájmu. „Navrhovaná výstavba má ambíciu vytvoriť príjemné prostredie na bývanie a prechodné ubytovanie s doplňujúcou občianskou vybavenosťou. Navrhovaná investičná aktivita zvýši atraktivitu územia a výstavbou prevádzok obchodu a služieb má potenciál vyplniť potreby budúcich, ale aj súčasných obyvateľov lokality,“ uvádza investor v zámere.

Stavajú sa aj byty

Rača je však primárne priestor, ktorý je určený najmä na rezidenčné účely. O takýto typy projektov tu teda naozaj nie je núdza. Napríklad obytný súbor Dolný Slanec pozostávajúci z jedenástich malopodlažných bytových domov sa takisto bude nachádzať v bratislavskej mestskej časti Rača. Na západe so stavebným pozemkom susedí Horská ulica, z ostatných strán by sme tu našli bytové domy a najmä vinohrady.

Aj ďalší investor, spoločnosť Jurský Park 2, už dávnejšie avizoval svoj záujem premeniť brownfield na území niekdajších račianskych vinárskych závodov na nový obytný súbor. Ťažiskom tohto projektu je výstavba bytových a takisto nebytových priestorov. Jeho názov by mal byť Obytný súbor Vin – Vin Rača. Na území bývalých vinárskych závodov sa ešte stále nachádza niekoľko výrobných či administratívnych budov, s ktorými však investor v rámci nového projektu nepočíta. Sú totiž do značnej miery zdevastované a aj z vizuálneho hľadiska pôsobia skôr ako estetická závada.

Bratislavská Rača, pokiaľ ide o jej rezidenčný charakter, je naozaj obľúbenou mestskou časťou nielen pre investorov a developerov, ale aj pre ľudí hľadajúcich nové bývanie. Ako sme už spomínali, rezidenčných projektov je tu totiž pomerne veľa. Ako napríklad aj projekt s nevšedným názvom Zlaté krídlo, ktorý je momentálne vo výstavbe. Ponúka 120 bytov situovaných pod lesmi Malých Karpát a zároveň nad hlavným mestom.

autor: Andrea Kolesárová

Napíšte komentár

Musíte byť prihlásený aby ste mohli napísať komentár.