30.04.2024

Tak predsa: obchodné centrum HORSE v Poprade sa dokončí!

Jeho príbeh sa začal odvíjať ešte v roku 2006, keď prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič poklepal základný kameň a začalo sa stavať. Bohužiaľ, onedlho prišla kríza a tak sa stihli postaviť iba základy. Dlhé roky sa nič nedialo a to až doteraz. Investor totiž ohlásil získanie partnera na financovanie a tak dokončenie nákupno-zábavného centra HORSE v Poprade nabralo veľmi reálne kontúry.

Zdroj: www.colliers.com

Stavať začnú od mája

Investičným partnerom developera tohto centra, ktorým je spoločnosť BZ Group, s.r.o, sa stane Tatra Banka. Práve vďaka nej by sa už v máji mala začať výstavba finálnej etapy. „Doteraz sme na projekte HORSE preinvestovali 21 miliónov eur. Je našou prioritou uviesť ho čím skôr do života. Vďaka zabezpečenému financovaniu môžeme prehlásiť, že nákupno-zábavné centrum otvoríme na jar budúceho roka,“ uviedol Andrej Slezko, obchodný riaditeľ skupiny BZ Group. Developer odhaduje celkovú výšku investície na 36 miliónov eur.

Nákupno-zábavné centrum HORSE ponúkne v Poprade široké portfólio maloobchodných prevádzok. Tie sa budú nachádzať na ploche 20 000 metrov štvorcových. V rámci podobných projektov je dôležité aj vybudovanie nových parkovacích miest, ktorých má developer v pláne zabezpečiť v počte 550. Projekt nového obchodného centra je zaujímavý aj z hľadiska svojho prínosu na pracovný trh. Odhaduje sa totiž, že by po svojom dokončení mal do Popradu priniesť približne 250 nových pracovných miest.

S nájomníkmi nebude problém

Ako sa zdá, nákupno-zábavné centrum HORSE by nemalo mať ani problém so získavaním nájomníkov. Prenájom maloobchodných priestorov v tomto prípade zabezpečuje spoločnosť Colliers International. Podľa jej vyjadrenia v tomto čase prebiehajú finálne rokovania s prvými záujemcami. „Môžem potvrdiť aktívny záujem viacerých významných značiek. Medzi nimi sa dokonca nachádzajú aj také, ktoré doposiaľ v slovenských regiónoch nepôsobili,“ hovorí Andrej Mardiak, konzultant spoločnosti Colliers International pre maloobchodné priestory. Spoločnosť bude podľa vlastných slov klásť dôraz na vyvážený mix nájomníkov, ktorý návštevníkom prinesie široké spektrum módnych značiek, gastro prevádzok, služieb a podobne.

Zábava na streche

Popradské nákupno-obchodné centrum HORSE, ako sa zdá, má ambície ísť trochu inou cestou, ako jemu podobné projekty. Na mysli máme záujem developera toto centrum ozvláštniť nevšedným prístupom k ponuke voľno-časových aktivít svojim návštevníkov. „Na jednej strane, je našou snahou ponúknuť návštevníkovi komfort z hľadiska šírky ponuky pod jednou strechou, lokality a dostupnosti. Na druhej strane, máme ambíciu priniesť nové alternatívy trávenia voľného času,“ dodáva Andrej Slezko. Aby sme to preložili do konkrétnejšich slov, znamená to, že developer streche centra plánuje dodať multifunkčný charakter pre športové a zábavné aktivity verejnosti.

 

autor: Andrea Kolesárová

Napíšte komentár

Musíte byť prihlásený aby ste mohli napísať komentár.